Tillbaka

Moonraker, "Iza"


Moonraker, "Iza"

Smeknamn: Izafisa, izis, kötbullen
Ras: Nova Scottia Duck Tolling Retriever
Född: 1999-07-16
Storlek: ca 47 cm, 21 kg
Färg: Röd med vita tecken
Uppfödare: Kerstin Olsson, Helsingborg
Mor: Kanadickens Best Regards
Far: Hut´s Fox Trotting Tim
Syskon: 3 tikar, 4 hanar
Hälsa: Har haft juver cancer, opererades 7/6 2006
Tränar: Lydnad, agility och spår
Utställning: Iza har endast ställts ut som valp, hon har dock två ettor i valpklass, varav ena gången så vann hon hela valpklassen.Mattes ord om Iza

Iza kom hem till oss när jag var fjorton år gammal. Hon är familjens hund, men det är jag som stått för all träning, veterinärbesök, rastning och allt annat som rör Iza. Mina föräldrar har stått för pengarna =) Precis som det ska vara *ler*.

Iza är en väldigt sprallig hund och hade hon fått bestämma så hade hon varit ute och busat dygnet runt! Hon älskar bollar, men vilken hund gör inte det? Iza är en väldigt svartsjuk hund o finns det något som hon anser är hennes (som tillexempel mina föräldrar när Aleya är i närheten) Kan hon bli världens största kärring! Blir fruktansvärt sur, skäller o tränger sig emellan.

Planen var att hon skulle bo med mig när jag flyttade till Malmö. Men då Iza vantrivdes något så fruktansvärt när hon inte hade en trädgård att springa i så fick hon stanna hos mina föräldrar. Detta beslut var det jobbigaste jag någonsin tagit, men min kärlek till henne är större än min egoism. Men sen vet jag att ingen hund kan ha det bättre än hos mina föräldrar som skämmer bort henne lite väl mycket i tid och otid ;)Iza har nu somnat in 2011-05-30 i den ärofyllda åldern av 12år. Sorgen är obeskrivlig och saknaden gör mig stundtals lamslagen. Iza var min första hund som visade mig hur underbart livet kunde vara med en fyrfota vän vid sin sida. Hon öppnade upp en helt ny värld för mig och det är jag henne evight tacksam för. Hon lade grunden till hela mitt hundintresse och var min ledstjärna. Nu är hon en riktig stjärna och jag kommer alltid bära med mig henne!

Tillbaka