Tillbaka

Be Meja´s Adorabelly, "Aleya"


Be Meja´s Adorabelly, "Aleya"

Smeknamn: Leyley, Leya, Lillskit
Ras: Pinscher (fd Mellanpinscher)
Född: 2006-04-01
Storlek: ca 43 cm, 10 kg
Färg: Svart med röda tecken
Uppfödare: Be Meja´s kennel
Mor: Asketvetens Ebony, Bizkit
Far: Kaitler Invoking Charm, Bronx
Syskon: 5 tikar, 4 hanar
Stamtavla: -klicka här-
Hälsa: EJ bärare av VWD
Inga vaccinations komplikationer
Förlorat högerhörntand i underkäken
HD A
Ögon UA
Utställning: -klicka här-
Tränar: Lite Lydnad
Agility
Passivitets träning
MH: -klicka här-Aleya är min alldeles egna lilla parvel! Hon har jag fått på halvfoder från Be Meja´s kennel och det är jag mycket tacksam för! Hon är en väldigt glad o framåt hund! Hon älskar människor över allt annat och ser alla som potentiella klappmaskiner, på gott o ont! Hon är som tur är en godisfantast, så har man bara lite godis i fickan o hon vet om det så går det mesta i ens väg!

Aleya är dock en hund med mycket bestämda åsikter om vissa saker och ting! Att få ute henne och gå en promenad när det regnar är som att hoppa från ett höghus o hoppas att man överlever = Omöjligt! Enligt denna lilla damen så är vatten samma sak som flytande syra som regnar ner. Man dör om man går ut i det utan regntäcke. Så regntäcke var en ska vi snabbt fick investera i. 

Något hon också har bestämde åsikter om är leksaker! Vissa leksaker passar henne inte alls, medan hon älskar o nästintill vägrar att släppa andra! Några av favoriterna är hennes bläckfisk och hennes pipelefant (som för övrig är den fulaste jag någonsin sett) Bollar är roliga att jaga men att man sen ska ta dem har hon inte fattat... 

Aleya är en väldigt mjuk tik men som leker ganska så tufft. Hur man nu kan få det att gå ihop! Hon lägger sig väldigt lätt om det blir gruff och om det är en ny hund hon träffar. Så hon är väldigt mjuk på det sättet. Men nu när hon blivit lite äldre så brukar hon mest springa runt a la ferdinand stil.

Det bästa hon vet är att få sova i sängen helst uppe vid huvudkuddarna. Där gosar hon ner sig o vill gärna att man lånar ut en kliande hand. Hon är överhuvud taget en väldigt mysigt hund. Älskar att gosa, pussas o framförallt kramas! Ställer man sig på knä så är hon genast uppe o kramar om en och överöser en med pussar! Sätter man sig i en fåtölj så har man henne snart i knäet. Hon gillar närhet och trivs bäst om hon har massor av människor som klappar på henne!

Under dagarna när jag jobbar så är Aleya hemma, då jag bara har två minuter till jobbet springer jag hem o får ut med henne under dagen. Jag har även den lyxen att jag kan ta med henne till jobbet om det skulle vara så. Bara det att då har jag alla mina kolleger springande hos mig hela tiden o jag får knappt något gjort :) 

En till egenhet som Aleya besitter är att hon är väldigt väldigt morgontrött!!! Det bästa hon vet är att ligga o gosa i sängen o när jag trycker av klockan på helgen o somnar om lite till. Hon sover utan problem till klockan elva halv tolv! och skulle jag få för mig att väcka henen tidigare så är det under protester, många sträckningar, mycket lockande och till o med ibland bärande jag får ute henne. Hon vill helt enkelt inte ut så tidigt på morgonen! Morgnar är till för att sova på om man frågar Aleya! 

Men hur det än blir, så är hon bäst. Min lilla underbara, knäppa, gosiga, fjantiga, godistokiga, larviga, charmiga, spralliga Aleya!

Tillbaka